image Onze Zuiderburen zijn regelmatig in het nieuws vanwege de terrorisme perikelen. Volgens de statistieken komen uit heel Europa de meeste jihadisten uit België.
Maar wat er ook gebeurde in de eerste week van dit jaar, was dat er in Vlaanderen dertig leiders van verschillende kerken bij elkaar kwamen. En onze drie nieuwe vrienden uit België hebben daar uitgelegd dat ze graag genade als fundament willen.
Een flink aantal van die leiders had nog niet gehoord van de genade revolutie. Dus kwam het goed uit dat wij als gemeente (en jij dus ook :-) dozen boeken en ondertitelde dvd’s van Pastor Prince hadden geschonken. Deze werden uitgedeeld en meegenomen en nu druppelen de reacties binnen. Beetje weerstand maar overwegend vlam in de pan! :-)
Jong en Vrij is uitgenodigd om dit jaar twee weekenden te verzorgen met en voor onze Belgische broers en zussen. Over genade. Uiteraard in een Nederlands sprekende regio, dus bij uitstek geschikt voor wie op missie in het buitenland wil, maar geen enkele andere taal spreekt. ;-) 
Anyway, data worden vanzelf bekend gemaakt. Waarschijnlijk een keer voor en een keer na de zomer.  De enthousiaste mail uit het Zuiden sloot af met de reden waarom de boodschap aansloeg: Veel christenen zijn moe van het moeten.
In de tussentijd is er ook een echtpaar, afkomstig uit de kerk van Pastor Prince een van hun kerken binnengelopen. Zochten een kerk in België waar dezelfde boodschap werd omarmd. Gevonden!
Vingerafdrukken van God en bemoediging alom. Johannes zou zeggen: Het is de Heer! :-)
Tot morgen!

Comment