imageVanavond doordeweekse samenkomst. Gisteren definitief besloten dat pastor Erich zonder vertaler gaat spreken. De studie wordt dus in het (eenvoudig) Engels. Ik wil niet dat mensen die geen Engels spreken zich buitengesloten voelen. Daar hebben we dus wat op verzonnen!

Maar eerst, hoe komt zo’n keuze tot stand? We hebben maar één uur. Als we met vertaling werken, kost dat twee keer zoveel tijd. Dan blijft er dus een half uur over. Terwijl wat Erich op zijn hart heeft eerder een uur kost. Dan zou hij z’n verhaal maar half kwijt kunnen en daar is niemand mee geholpen.

Bovendien komen de meeste sprekers in een soort ritme. Als de Geest ‘op’ of ‘over’ een spreker komt, dan verliest het vaak kracht als hij voortdurend moet onderbreken. Pastor Erich is een echte geloofsman en ik wil hem optimaal de ruimte bieden om dit geloof ongestoord over te brengen.

Toch is zo’n keuze niet snel gemaakt. Je wilt niemand zelfs een zweem van gevoel geven niet belangrijk te zijn. In 2005 besloot ik dat pastor Prince zonder vertaling ging spreken. Mijn eigen moedertje zat daar ook bij. Ze kende toen een handjevol Engelse woorden. Twee dagen later getuigde ze dat ze alles kon volgen.

Daarom wil ik mensen die moeite hebben met Engels, uitdagen het een kans te geven vanavond. We zullen samen bidden! En dan heel ontspannen luisteren. Volkomen begrijpelijk als je dat via de livestream probeert en niet speciaal naar het theater komt. Maar als de Heer toch zegt ‘ga’, dan ga je toch!? :-)

Sowieso gaan we na afloop een uitgebreid Nederlands verslag maken van de boodschap. Dus in het ergste geval duurt het iets langer, maar niemand hoeft het te missen. Geen stress als de vertaling van tongen het bij jou niet gaat doen. ;-)

Tot morgen!

De doordeweekse samenkomst begint vanavond om 20.00u in theater Twee Hondjes, Hellevoetsluis. Kom ook of kijk mee via de livestream in deze app.

Comment