Het moet een bijzonder schouwspel geweest zijn: Jezus ligt aan tafel bij Simon in Bethanië. De evangelieschrijvers zijn niet helemaal eenduidig over het exacte verloop van de gebeurtenissen, maar duidelijk is dat er iets merkwaardigs gebeurt.

Een vrouw stormt binnen in het mannengezelschap. Mogelijk zelfs een dame van bedenkelijk allooi. Volgens sommigen Maria, die erbij was toen haar broer uit de dood werd opgewekt. Iemand in ieder geval, die iets heel bijzonders voelde voor Jezus. 

Ze rent op Hem toe en pakt een flacon met kostbare geparfumeerde olie uit haar handtas, opent de fles en giet de vloeistof uit over Jezus’ hoofd. Zomaar, daar aan tafel.  

Jezus’ leerlingen snappen er niets van. Een paar dagen voor het grote feest, eindelijk een rustig moment om even te tafelen, komt deze tante binnenstormen… Bovendien: dit geurige goedje heeft een fortuin gekost, wat had je allemaal voor moois kunnen doen met het geld dat voor dit flesje betaald moet zijn?

Jezus zegt: “Deze vrouw heeft iets goeds voor Mij gedaan”. Hij doorziet de hemelse timing van deze zalving, vlak voor het moment dat Hij Zijn leven gaat geven voor Zijn geliefden. “Wacht maar,” zegt Hij, “overal ter wereld gaan ze dit verhaal vertellen!”

Wanneer Jezus je leven veranderd heeft, binnenstebuiten gekeerd, dan voel je een diepe passie voor Hem, dan is Hem aanbidden het enige wat je wilt.

David en Maaike, aanbiddingsleiders in Rotterdam, zijn net terug van een mooie tijd bij Gateway Church in de Verenigde Staten. Vandaag zag ik een citaat van Pastor Thomas Miller van deze kerk: Aanbidding is openlijk je toewijding aan God belijden - op het risico af, dat je jezelf voor gek zet. 

Het maakt Jezus niet zoveel uit wat je doet - Hem is het niet gauw te gek. Vertel Hem gerust wat je voor Hem voelt, vandaag!