imageTerug uit Zuid-Afrika, dus ik val lekker met de deur in huis. :-)

Stel een zwangere vrouw zegt: ‘Schat, draag jij vandaag de buik? Dan ga ik de babykamer schilderen’.

Een lachwekkend en onzinnig voorstel?

Toch is dat wat de huidige maatschappij vaak probeert op te dringen. Mannen en vrouwen hebben evenveel rechten. Dus moet iedereen hetzelfde (evenveel?) doen?

Onze Schepper heeft leefpatronen gegeven. Om optimaal te genieten van hoe we zijn gemaakt. Dingen zitten immers op een bepaalde manier in elkaar.

Veel mensen negeren Gods patronen. Dit is waardoor veel mensen geen zegen ervaren, vaak moe zijn of regelmatig ziek worden. Als wij Gods patronen negeren, kan het Leven van Jezus niet stromen. Loopt het leven niet soepel.

Nu is het begrijpelijk dat mensen huiverig zijn. Bijvoorbeeld voor het principe ‘onderwerpen’. Daar is veel misbruik van gemaakt. Of het is slaafs gedaan in plaats van in vertrouwen op Gods zorg. Of de verwachting was van een mens.

Dan ‘werkt’ het inderdaad niet.

In 1 Petrus 5:5+6 staat dat God genade kan laten stromen wanneer iemand zich onderwerpt. Waarom?

Onderwerpen is je voegen naar Zijn patroon. Bovendien zit daar ook de belofte bij: dat niemand je ‘er onder kan houden’. God kan je ‘op die plek’ juist verhogen!

Uit 1 Corinthiërs 11 blijkt dat als je dit niet doet je automatisch onder de vloek valt. Maar gek genoeg blijven wij soms liever weg bij wat de oplossing is van onze problemen?

Misschien omdat we denken dat we nu gelukkig zijn? Of de gedachte hebben: ik weet zelf wel wat goed voor mij is?

Laten wij ons over angst en teleurstelling heen helpen? Weg uit schijnveiligheid. Jezus is namelijk te vertrouwen!

Eén week weggeweest. Nu moet ik een week lang moeder zijn.

Blij dat de meiden van de borst zijn! ;-)))))

Tot morgen!

Comment