imageMannen en vrouwen zitten verschillend in elkaar. In mannentaal: andere ‘bedrading’.

Ze zeggen dat het verschil in Nederland steeds minder wordt. Omdat mannen verwijven en vrouwen vermannen?

Hoe zit dat met mij?

Loomen weiger ik pertinent, maar ik draag ze wel. ‘Twee dochters’, is steevast het excuus.

Aan Cody vraag ik het maar ff niet. Er zijn vast voldoende typisch mannelijke onhandigheden waar te nemen. Maar om dáár nu m’n mannelijkheid in te koesteren…

Sommige uitdrukkingen zijn haar ook nog niet bekend (als ex-Roemeense). Als ik over ‘andere bedrading’ begin, vraagt zij zich wellicht bezorgd af of ik een eigen setje kettingen en armbanden wil.

Is gemakzucht soms een oorzaak van het feit dat het verschil tussen man en vrouw steeds minder wordt?

Wat wij mannen niet begrijpen noemen we immers gezeur. Dat negeerde je voorheen. Met als excuus dat je er moe van werd. Maar sommige vrouwen zijn (daardoor?) verbaal zo sterk geworden, dat we dát negeren niet langer durven? :-) De nieuwe tactiek is dan ook meevoelen, ja knikken en volgen?

Een vrouw heeft een hoofd nodig, zegt de Bijbel.

Iemand die de leiding neemt.

Ze is dat waard! Dan wordt ze stralend mooi.

Dat proces helpt ons ook te begrijpen hoe Jezus de gemeente leidt. En leren wij ons ook door Hem te laten leiden.

Leuke uitdaging guys?!

Je verstand is ‘van weinig nut’ (amen ladies? ;-). Waarom is een mannenverstand en logica niet perse behulpzaam? Eva werd uit de zij van Adam genomen. Dit is een ‘plaatje’ van hoe het werkt. Hulp moet uit je zij komen. Het is een beeld van naast haar staan in haar dingen. Vanuit je hart.

En waar Adam slapend weg kwam, moeten wij zelf(s) gestorven zijn om dat te kunnen, zegt Paulus. Én opgestaan. Want alleen de hemel kan je helpen. :-)

Zij: “Waarom lach je zo schaapachtig? (Wat bedoelt hij daarmee?!)”

Hij: “Euuh…gewoon. Jij zorgt er voor dat ik de hele dag met mijn hoofd in de wolken loop schat!”

Tot morgen!

Het evangelie heeft alle ingrediënten in zich voor een geweldig huwelijk. Wil je hier meer over ontdekken? Bezoek dan eens een Hemels Huwelijk seminar. Pastor Willem en Marian de Vink verzorgen deze seminars. Je vindt Hemel Huwelijk via Facebook. Of vraag ernaar bij het infopunt in jouw locatie!

Comment