Everyday.jpg

Toch even spannend op de ochtend na 5 december - of je de bekende collega’s weer aantreft bij het koffiezetapparaat. Een enkeltje Spanje was vroeger toch een bekend dreigement… Wie anderszins niet zo blij kijkt op de ochtend van 6 december, heeft misschien wat minder aardige kadootjes in de zak gevonden. 

Ons krijgt Sint niet gek: wij hebben de afgelopen tijd gemediteerd op Psalm 34. At all times zou David in het Engels zingen, I will bless Him. Ik zal Hem ‘te allen tijde’ prijzen - in mooi Nederlands. 

David wist dat dit echt ‘altijd’ betekent: uitgerekend Psalm 34 schreef hij, nadat hij op een dieptepunt in zijn carrière was gekomen - ahum: is er eigenlijk zoiets als carrière voor een koning?!? Hij had zich (om het vege lijf te redden) gedragen als een malloot aan het hof van een andere koning. Wat denk je dat de wereld van hem zei? Is dit nou die David die tot koning gezalfd is? Die Goliath verslagen had? Zo’n veelbelovende jonge kerel… 

Bere-interessant wat de wereld over jou zegt. Hoe je ‘carrière’ in de wereld eruit ziet of hoezeer je ‘roeping’ gestalte krijgt. At all times - echt altijd mag je trots zijn op wie jouw Heer is. Hij is namelijk groter dan welke carrière-dip of reli-misser ook. Voelt dat spannend? Lees maar verder in diezelfde Psalm 34: Hij is het die je van je angsten bevrijdt, denk je soms dat Hij je niet hoort? Zijn engelen zijn om jou heen, in de geestelijke wereld wordt met ontzag naar jouw voordeur gekeken! 

Hoe jouw pakjesavond ook uitviel, met een lied van dank schaar jij je vanmorgen in de lijn van grote mannen als David en Paulus. Mannen die wisten hoe het leven tekeer kon gaan. Kijk maar eens naar Paulus' woorden: dank God onder alle omstandigheden, zegt hij in 1 Thessalonicenzen 5:18. Onder alles? Ja, en altijd! 

Mooie dag! 

Behoefte aan meer inspiratie? Luister naar de preken ‘At All Times’ in deze app. Ga naar ‘preken’ - dan naar ‘Rotterdam’ en kies ‘At All Times’ deel 1 en deel 2.