11.jpg

Waarschuwing! Deze Everyday kan irriteren. Waarschuwing! Vinger op de zere plek. Waarschuwing! Wil je echt doorlezen? :-)

In één van de meditaties van pastor Prince zit het geheim van genade. ‘Noach vond genade in de ogen van de Heer’. Dit is de allereerste keer dat genade wordt genoemd in de Bijbel. Opletten dus, dit is de sleutel. Hiermee gaat de deur open…

De naam Noach betekent ‘rust’. Noach was een beeld van rust. En rust vindt dus genade. Anders gezegd: genade stroomt onvermijdelijk dáár waar -iemand in de- rust is. Zo iemand gelooft dat alles wat moet gebeuren al volbracht is. Alles wat je doet, wilt of verwacht, daarvan ben je overtuigd dat het is klaargemaakt door God Zelf. Halleluja!

Een overvloed van genade (diepe rust!) zorgt dat je heerst in het leven. Niet gefrustreerd en vol hoop. Aantrekkelijk?

Toch lopen mensen rond met een bewustzijn vol van wat er niet goed gaat of is gegaan. Als ze zichzelf niet aanklagen, krijgt de leider er van langs. Het zondebokje wordt gezocht en gevonden? Effectief: Iemands werk faalt!?

Dit is dé vijand van rust. Het frustreert genade in je eigen leven. Dus toch eigen schuld? Hallo vicieuze cirkel! De Heer heeft gezegd dat als wij onze zorgen (problemen) op Hem afwentelen, Hij zorgt. Het lijkt wel alsof wij denken dat deze oproep niet over terechte of zelfs ernstige zorgen gaat? Die moeten we zelf in de gaten houden of ‘zeker stellen’?

‘Mag ik dan niks zeggen?’ Natuurlijk wel! De vraag is of je dat werkelijk vanuit die rust doet. Dan stroomt de genade, toch? Ik zeg dit trouwens niet om mijn leven als leider makkelijk te maken, maar omdat ik iedereen meer genade gun.

Inclusief mezelf. Ik kan jullie de schuld niet geven als het mij niet lekker gaat. Heel irritant. :-)

Tot morgen!