De Everyday is een makkie vandaag. Ik laat grotendeels anderen aan het woord. Zelf ben ik dus slechts de boodschapper. Dat mag vandaag, omdat ik gisteren zoveel wijsheid gehoord heb - daar deel ik graag van uit. 

Het begon al bij binnenkomst in de gezinsdienst in onze ‘thuis-locatie’ Amersfoort. Vriend Paul opende, door alle aanwezige kinderen even te herinneren aan het simpele feit dat zij door Jezus als voorbeeld worden gebruikt voor ons, volwassenen. Om de één of andere reden, zegt Jezus niet tegen hen: “Wordt als de grote mensen”. Is zeker niet nodig… Wel spreekt hij nadrukkelijk de volwassenen aan: “het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals de kinderen” (Mattheus 19:14). De toon was gezet voor een mooie zondag. Ontvangen dus als een kind.

Dat kwam goed uit, daar Nadia het woord deelde. Nadia is vanaf de start van locatie Amersfoort betrokken bij het kinderwerk en heeft het talent een boodschap waaraan wij veel woorden kunnen wijden, op kind-niveau over te brengen. 

Ze trapte af met de veelbesproken tekst van de afgelopen weken omgord de lendenen van uw verstand… (1 Petrus 1) en zette deze om in briljante eenvoud: Als jouw gedachten wat kleiner worden, is er meer ruimte voor de grootheid van God. 

Zo… die zat. Kijk, zei Nadia, wij lijken vaak de woorden uit Jeremia 29:11 te lezen als mijn plan met mezelf staat vast… en dat helpt niet. Dat maakt, dat we aan het denken slaan, wanneer zaken niet zo gaan als wij bedacht hadden. 

Dit ‘kind’ op rij één had beeld. Tandje terug met mijn gedachten over hoe het moet, ook deze week. Word ik rustiger van. Mijn verstand mag helemaal vol zijn van Vaders hemelse gedachten over mij. Dat is genoeg, voor een hele nieuwe week!