Everyday.jpg

Ken je die restaurants waar met grote letters op ramen staat all you can eat? Het verdienmodel is daar gebaseerd op het ontvangen van grote hoeveelheden gasten die worden aangetrokken door de vriendelijke all-in prijs en daarvoor zoveel mogen consumeren als ze willen. Wanneer bij de deur eenmaal betaald is, een bijna genadig systeem: je kunt het niet té bont maken… 
 

Groot schandaal evenwel deze week in de Hongaarse media. Een vaste klant van één van de grote all you can eat restaurants had zó vaak bij deze keten gegeten, dat hij met zijn VIP-klantenkaart tot 40% korting kreeg op de toch al bescheiden prijs. Tot zover alleen maar goed nieuws. 
 

Deze week liet het restaurant hem weten, dat zijn zeer regelmatige bezoekjes (alleen, tegen hoge korting) niet meer passen bij het concept van de alles-voor-weinig-keten. Jammer voor de restauranthouder dat de (aanstaande ex-) vip-gast een verborgen camera bij zich had en opnames maakte van het gesprek met de bedrijfsleider. Briljant citaat: “Ja, sommige zakelijke dingen, eeehm, daar moet je je natuurlijk wel aan houden.” 

Wanneer je je niet houdt aan het verdienmodel van deze wereld, kent zelfs het mooiste aanbod zijn grenzen. Jezus’ liefde voor jou ging tot het uiterste. Een bijzonder verdienmodel: Hij gaf alles - om ons (op dat moment in verloren staat) terug te winnen. 

Zijn alles-voor-jou-model kent geen grens. Geen verborgen regeltjes, geen “tsja, ’t houdt een keer op…” gesprekje met de bedrijfsleider. Hij rekende voor eens en voor altijd af bij de ingang. De tafel staat nu klaar voor jou. Wat je wilt: gezond voedsel, fris drinkwater, alles in overvloed. 

Na dit diner geen zere buik, geen nagekomen rekening. Het besef: dankzij Hem ben ik onoverwinnelijk. Niet te stoppen! 

Mooie dag! 

Vandaag is het Vision Day in zeven van onze locaties. Kijk hier voor de adressen en bezoek een dienst om meer te ontvangen. Er is voor jou betaald!