Everyday.jpg

Heb je genoten van het feest in alle locaties van Jong en Vrij deze zondag? Wat is het gaaf om terug te kijken op wat de Heer heeft gedaan de afgelopen tien jaar - en hoe mooi om ons samen uit te strekken naar wat Hij de komende jaren gaat doen! Ik genoot van de dienst in Amersfoort. Van de getuigenissen van mensen die hun leven zagen veranderen, dichtbij en veraf. 

Op zulke momenten houd ik ’t niet droog: ik ben zó dankbaar als ik Redding werkelijkheid zie worden in mensenlevens, daar krijg ik gewoon tranen van in mijn ogen. Misschien ook wel, omdat het me herinnert aan Gods ingrijpen in mijn leven en in dat van ons gezin. 

Toen ik bij Jong en Vrij werd binnengebracht, was Vader precies op tijd. Mijn leven was veranderd in een langdurige puinhoop en het had niet veel gescheeld of ik had me bij de brokstukken neergelegd. 

Toch zie ik niet het puin, wanneer ik terugkijk. Ik merk, dat de woorden van Jesaja werkelijkheid zijn geworden in mijn leven: Dan breekt je licht door als de dageraad, je zult voorspoedig herstellen. Je gerechtigheid gaat voor je uit, de majesteit van de HEER vormt je achterhoede. (Jes 58:8) 

Wanneer ik terugkijk, zie ik de majesteit (kavod: de glorie, de schitterende belangrijkheid van de Heer) in mijn leven. In plaats van mijn puinhopen zie ik Jezus in Zijn glorieuze staat en Zijn reddingswerk. 

Kijk ik vooruit, zie ik wéér Jezus. Mijn gerechtigheid (die is van niemand minder dan Jezus) gaat voor mij uit. Zo gaan we echt van heerlijkheid tot heerlijkheid (glory to glory, het thema van dit jubileumfeest). Steeds voller van de kennis van Jezus, als Zijn bruid steeds meer schitterend voor onze Bruidegom! 

Mooie dag!