imageDe jaarlijkse Jong en Vrij Conferentie is weer verleden tijd. De zegen ervan zeker niet!

Zondagmiddag heb ik gepreekt over roemen in je zwakheden. Niet schamen voor je onhandigheden en tekortkomingen. En ook niet goedpraten. Genade erbij laten! Maar, zei ik overtuigd, dan ook niet langer gek opkijken van de zwakheden van anderen.

Mocht ik toch meteen nog even oefenen…

Aan het eind van de middag was alles nog grappig. De Roemeense pastor beleed dat hij zijn vrouw had verteld dat hij in een boom had moeten slapen (het gebouw waarin hij sliep heet ‘De Eik’). En toen we het terrein afreden deed onze jongste dochter Twente nog één keer alle eer door te vragen: “Welk land is dit?”

En daarna begon de reis.

Bestaat er ook een uittocht náár Egypte?!

Twee vermoeide kinderen. Rondvliegende stukjes banaan (papa’s vrijwel nieuwe auto). Dreinend huilen. Huilend dreinen. Rondvliegende stiften. Zónder dop (nog steeds papa’s vrijwel nieuwe auto!). Valt dit allemaal onder zwakheden, hoor ik vertwijfeld aan mijn binnenkant?! Maar ach, het zijn toch je kinderen.

Toen met frisse moet de Mac in. Met kinderen, inmiddels die van mijn vrouw, die na het bestellen hun keuze willen veranderen…Míjn zwakheden liggen inmiddels, in al hun glorie, gefileerd tentoongespreid.

Vervolgens wilde de juffrouw van de Mac ook nog eens haar gram op mij halen. Ik voelde zo’n sterke aandrang om over de balie te springen. Om haar een hug en een kus te geven natuurlijk (luister naar de preek van zondagochtend tijdens de conferentie ;-) Eenmaal aan tafel is de juffrouw natuurlijk wat vergeten mee te geven. Opportunity for grace?!?! 

Thuisgekomen spoelt de moesson-achtige regen tijdens het uitpakken gelukkig alles van me af. :O

Of was het de ‘lekker belangrijk?’ die ik uit de hemel meende te verstaan? De armpjes van oververmoeide Megan en Amber om mijn nek en de ‘trustuh lieve pappie’.

Glimlachend tik ik dit stukje in. Ik ben opnieuw verkocht. Mensen zijn leuk! Jullie zijn leuk! Jij bent leuk! Ik ben leuk!

Samen onderweg naar de eeuwige afterparty. Als Jezus ook nog eens alle dingen nieuw heeft gemaakt!

Tot morgen!

Comment