De Conferentie komt eraan!

Vroeger (3 jaar geleden ;-) heette het nog gemeenteweekend. Maar omdat er steeds meer mensen van buitenaf komen, hebben we het een minder ‘interne’ naam gegeven. Je wilt toch niet dat je gasten zich getolereerde indringers voelen?

Sommige mensen voelen zich dat trouwens in Twente. Die hebben schijnbaar nooit Twentse Jong en Vrijers ontmoet! Zelfs als je ze niet kunt verstaan, druipt de liefde en gastvrijheid er nog vanaf. En wie bang blieft kieken, die kriegt nen diek van ‘n knuffel. Oi vief (oh boy, als dit maar niet aanmoedigend werkt).

Ik dwaal af. De naam ‘Conferentie’ gaat de Heer natuurlijk niet beperken om onze gemeente te bouwen. Ik heb dit jaar, sterker dan ooit, het gevoel dat Jezus heel doelgericht goede plannen heeft voor Jong en Vrij zelf. Dan bedoel ik zowel persoonlijk als voor ons als geheel.

Het woordje vrijheid zingt in me rond. Loskomen. Bevrijd worden van ballast. Of dat er nu nog bewust zat of onbewust. Het weekend opgelucht en licht verlaten. En de samenkomsten daarna in het hele land van een ander level? Why not!?

Wie er niet bij kan zijn: Je kunt via de livestream thuis online live meekijken. Maar we zullen jou wel live missen! ;-)

Als ik straks maar niet jaloers ben op de thuisblijvers. Wat haal ik me op de hals met dat knuffel-verhaal? Fysieke aanraking is niet mijn liefdestaal. Straks gaan de notoire huggers uit de hele gemeente proberen mij te bevrijden? Ik zie mezelf al een heel weekend spartelen! Moest ik daarom denken aan ‘loskomen’? Wat noe? Westerling wel biedehand, moar nie wies? Help, ik wil bedenktijd! Hoe zouden de wijzen uit het Oosten dit aanpakken? Stoppen met aftellen?

Doar is ne stek an lös’.

Eeuh….draadje losmaken? Stopt dan het aftellen? J

Tot morgen!

Comment