Er is aardig wat aandacht van landelijke pers voor de komst van Pastor Prince als ‘tv-dominee’. Ik denk dat hij wel zou glimlachen als hij dat woord zou begrijpen. Zie je hem al met zwarte jurk of wit boordje?

Anyway, afgelopen zondag was er nog een journaliste in de samenkomst en deze week meldde zich het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag. Ik heb begrepen dat die een reportage willen maken. Ontzettend leuk!

Ik hoop dat er meteen afgerekend wordt met wat oude koeien die je op internet nog kan tegenkomen. Jaren geleden waarschuwden sommigen voor ‘gevaarlijke welvaartsleer’. Als dat waar was, valt het wel een beetje tegen dat er slechts bij één pastor een Mercedes op de oprit staat. ;-)

Ons jaarthema zegt hoe het zit: Blessed to be a blessing. Gewoon, net als Abraham. 

Ook zou ‘onze’ leer de moeite van het leven ontkennen. Wat een geruststelling dat één van de voorgangers ‘verplicht rust’ moet houden? :-)

Geen super theologie voor supermensen dus.

Afgelopen zondag kreeg ik in de samenkomst nog een gedachte over moeite. Cody had gepreekt over doorzetten bij weerstand. Maar ik zat met een vraag. Wat nu als je moedig doorzet op bepaald gebied, maar je krijgt dan toch terugslag? Dus je vindt jezelf terneergeslagen terug?

Toen zag ik de doop voor me. Daar zink je ook weg. De symboliek: sterven met Christus. Om vervolgens op te staan in Zijn leven. Als je tijdens je geloofswandel omver gaat, kan het zomaar zijn dat er nog iets van jezelf moest sterven. Het goede nieuws: Geen veroordeling, je mag opstaan met meer leven.

We hebben een super Heer :-)

Tot morgen!

Comment