Pastor David Youngren, beter bekend van ‘Sit down on a chair, put your feet on the ground….etc’ vroeg of ik iets door kon geven. Er was hem op de conferentie een vraag gesteld, maar hij vergat daar toen op terug te komen. Geen idee meer wie, behalve dat het ‘jonge mensen’ waren. Mijn grappig bedoelde opmerking dat het dus zo’n beetje iedereen kon zijn, werd genegeerd.

Ik ga hier alsnog even antwoord geven. Daarmee breek ik vermoedelijk een paar ongeschreven blog-wetten. Hier moet ik dit blog niet voor gebruiken!? In vrome taal: je mag de Heilige Geest toch ook niet afbeelden als een postduif ;-) Excuses aan social media experts, maar het is best interessant.

De vraag: volgens de Bijbel hebben wij een nieuw hart gekregen (Ezechiel 36:26), waarom moet het dan getransformeerd worden? Antwoord: in het N.T. staat dat onze -innerlijke- mens verandert naar het beeld van Christus. Het Griekse woord voor veranderen is ‘metamorfose’. Met andere woorden, transformatie!

We nemen even ons denken als voorbeeld voor hoe dit in z’n werk gaat:

1 Cor. 2:26: …wij hebben het denken van Christus

Dat is toch volmaakt zou je zeggen? Dan zijn we klaar, toch? Maar dan zegt Paulus ook dit:

Romeinen 12:2: …wordt hervormd (metamorphoso) door de vernieuwing van uw denken

Wat is het nu? Hebben we nu het perfecte denken van Jezus of moet ons denken vernieuwd worden? Antwoord: allebei. Efeziers 4 geeft inzicht:

Efeziers 4:23: …dat u vernieuwd wordt in de geest van uw denken

Met Gods Geest in jou, heb je al perfectie. Maar nu mag dit door bediening doorwerken in jouw door aarde beïnvloede denken. Zo draag je in de Geest ook dat nieuwe hart bij je. Nu mag jouw aardse hart met de geestelijke variant doordrongen raken. Van hard naar lief. Van twijfelachtig naar zeker. Van angstig naar stabiel. Van hopeloos naar hoopvol. Soms eerst van gebroken naar heel.

De Heilige Geest doet dus toch aan bezorging?! Brieven van Jezus. In vrouwentaal: pakketjes nieuwe kleren voor je binnenkant :-)

Tot morgen!

Bij Heart Clinics wordt dit vernieuwingsproces van het hart goed op gang geholpen. Met name een aanrader voor mensen die veel hebben meegemaakt.

Comment