Het was echt een tamelijk briljante Everyday die ik in de loop van de dag geschreven had. Helaas was mijn timing niet optimaal en koos ik gisteravond mijn schrijfsel naar de map 'concepten' te verplaatsen. Die briljantheid houd je dus tegoed :)

Terwijl ik nog druk bezig was met andere zaken, begonnen mijn gedachten te draaien: wat nu - en hoeveel tijd heb ik nog om een nieuw opstel te dichten? Misschien had Annemarie me al wel een paar keer iets gevraagd, toen ik hoorde "Waar ben je?" Mijn korte antwoord had iets te maken met 'nadenken over wat ik op moet schrijven'. Annemarie’s reactie was pas briljant: "Hey, je bent nu niet aan het schrijven!"

De wijze Benedictus zei al: "alles wat je doet, doe het met aandacht." Hij vertaalde wat Jezus bedoelde toen Hij ons opdroeg weg te blijven bij piekeren. Immers, je hemelse Vader weet wat je nodig hebt. Zorgen maken voor morgen? Onhandige tijdsbesteding, zegt Jezus: morgen zorgt voor zichzelf. Mattheus 6:25-34 helpt je om je focus op Hem te houden en uit de piekermodus en zorgenstand te blijven.

Ik besloot maar naar een feestje gegaan. Kleine Evan is één jaar geworden en zijn papa en mama hadden alle familie en vrienden uitgenodigd. Stel je voor: tientallen mensen verzamelen zich en zijn blij met jouw leven, ze nemen kadootjes mee en eten lekkers, terwijl jij fijn in het zand speelt. Ik leerde van Evan en hoorde Vader spreken over Zijn blijdschap over ons leven.

Ga vandaag lekker spelen, focus je op Jezus, terwijl je je bezig houdt met wat voor nu aan jou is toevertrouwd. Vader viert jouw leven en zorgt voor de hapjes en drankjes. Geen zorg, Hij zorgt!

Fijne dag!