Ps. Paul geniet van een korte vakantie. Deze dagen lees je een selectie uit eerder geplaatste Everyday’s

Zondagmorgen: ben je klaar om te ontvangen? Specifiek richt ik me even tot jou, wanneer je vandaag – naast ontvangen” – ook nog andere dingen op je lijstje hebt staan. Ik heb ’t ook over mezelf: ik mag spreken in Budapest en kwalificeer dus ook voor een potentiëleMartha”.

Deze lieve schat (met wie ik enige affiniteit voel) heeft het helemaal voor elkaar: ze heeft Jezus in haar huis – en Hij is druk aan het bedienen! Wat wil je nog meer??? Kerk zoals we het graag zien! En Martha? Die rent rond met borden eten, in het versje van Elly en Rikkert moet ze eerst nog bezemen, afijn: loopt daar bezorgd om vele dingen” te wezen.

Ik vraag me af: zou Jezus weer een truck met weekendbollen en een portie haring gedaan hebben wanneer Martha achterover geleund zou hebben, net als haar zus Maria? Zou ze nóg meer van Hem hebben gezien, wanneer ze de afwas had gelaten voor wat ‘t was?

Kom ik vandaag in Budapest, hoor ik die lieve stem van Jezus: Eén ding is nodig…” Zo lief, dan geeft Hij er twee: aan Mijn voeten zitten en luisteren naar Mijn woord. Dat is typisch Hem: wanneer je bij Mij bent, dan hoor je Mij spreken. Wanneer je Mijn woord opent, dan weet je dat Ik dichtbij ben! Je kunt je niet vergissen.

Zo zegen ik jou vandaag: zonder “bezorgd te zijn om vele dingen” (ja, stoelen moeten worden klaargezet, kindjes moeten worden bediend en een zaal ingericht!), maar eenvoudigweg aan Zijn voeten, dat is in de Geest afgestemd op Hem, in rust met Hem, klaar om te ontvangen van Zijn woorden voor jou! Doe ik ook, in m’n lievelingsstad. Ik ga genieten. Van Hem.

Tot morgen!