Wist je dat de kwaliteit van je leven voor een belangrijk deel bepaald wordt door wat je gelooft? Hoe je reageert op gebeurtenissen, hoe je omgaat met veranderingen: veel reacties vinden hun oorsprong in wat je hebt geleerd over wie jij bent. 

Wanneer je leven regelmatig geplaagd wordt door stress, angst of misschien zelfs agressie, kan het zijn dat er onhandige dingen in jouw hart zijn ‘geschreven’. Van een bevriende pastor uit Amerika, David Youngren, leerden we dat hiervoor een oplossing is. God kan jouw hart ‘herschrijven’. Hij verlangt ernaar jou al hier op aarde een hemels leven te geven. 

Om dat te ervaren, helpt het om je gedachten te richten en je hart te openen voor Zijn leven-brengende invloed. Je kunt dat doen door een oefening, die we ‘meditatie’ noemen. Dat is niks zweverigs, maar simpelweg een handvat om je geloof ‘van je hoofd naar je hart’ te laten bewegen, om ervaringen met Jezus op te doen die je tot nu toe niet voor mogelijk had gehouden. 

In ons huis is meditatie al een tijdje weer een thema. We merken dat het ons helpt om ons dieper bewust te zijn van onze identiteit in Jezus. Als ik Annemarie vraag, zegt ze onomwonden: “Meditatie brengt mij in de rust bij Jezus.” 

Meditatie is voor iedereen supergezond. Een extra aanmoediging voor jou, wanneer jij hebt besloten de Grace Academy te gaan volgen. Meditatie kan jouw voorbereidingen dan écht compleet maken. Geloof (dat in deze bijbelschool wordt opgebouwd) valt in de vruchtbare bodem van een gezond functionerend hart. Dat wordt ontspannen ontvangen!

Ervaringen met het meditatieprogramma: klik hier

Starten met meditatie?
The Amazing Life (Engelstalig): klik hier

Hemels Leven meditaties (Nederlands): klik hier

Comment