Ik zit nu op de terugweg van de Doordeweekse dienst. 22.49 uur. Ik had nog geen Everyday geschreven, dus ik ben heel blij dat Olaf rijdt. :-)

Heerlijke avond gehad, alleen de uitzending lukte niet. Natuurlijk even vervelend als je daar speciaal voor was gaan zitten of naar uit had gekeken. Maar hij is wel opgenomen, dus uiteindelijk ga je niets missen! We gaan 'm beschikbaar maken via onze website en app.

Volgens de bezoekers is het een enorme aanrader en Pastor Paul noemde het zelfs een markeringsmoment voor de gemeente.

De preek van vanavond in het kort. Wat door je ogen en oren naar binnen komt, levert vaak druk op. Door die druk van buitenaf komt de liefde in ons onder druk te staan. Je voelt je dus minder geliefd. Dat heeft als effect dat je denken niet meer bezonnen of gematigd is.

Je kunt dus niet meer simpelweg een dag tegelijk leven, geen zorgen maken, weten dat je erfgenaam bent en alles aan het kruis gedragen is. Dan, als je gedachten 'all over the place' zijn, verandert je denkwereld in een prachtige landingsbaan voor de geest van angst. 

Hoe je dit kettingeffect voorkomt of doorbreekt? Bidden in de Geest! Tongentaal. En dat met bijbelteksten uitgelegd en bewezen. :-)

Overigens -dit heb ik nog niet gepreekt- hoopt de duivel dat je met je tong woorden geeft aan de druk, die zich in je hart opbouwt. Dan bind je jezelf namelijk vast aan de situatie zoals die is. 

Maar eerst maar deel 1 kijken. Ik ga nu nog even gezellig doen of Olaf een rijlesje geven. Het is een lesauto en ik heb altijd al 's op die pedalen willen drukken. ;-)

Tot morgen!