Ik kan het bijna niet geloven. Maar vandaag is Everyday nummer 200. Volgens de statistieken zijn er elke dag bijna 800 verschillende mensen die de blog lezen. Niet overdreven! (Kan ik niet maken na de Everyday van gisteren. ;-)

Dat aantal is best wel ongelooflijk. Niet gewend dat er zo consequent naar mijn woorden wordt geluisterd. Waarschijnlijk kan ik beter schrijven dan alle andere pogingen die ik doe, zoals preken, man zijn, vader spelen, etc.

Anyway, mensen vragen regelmatig of ik een week vooruit schrijf. Nee hoor. Ik ben uitgedaagd te geloven dat de Heilige Geest elke dag inspiratie heeft en geeft, zoals in de eerste gemeente in Handelingen. Wat jullie nu lezen heb ik dus gisteren geschreven.

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt, gaat het door seizoenen. Soms schrijf ik meer over onze persoonlijke levens. Soms is het meer gericht op principes en waarheden uit de Bijbel. Als die twee werelden samen komen, krijg je de ideale Everyday. Dat vind ik tenminste.

Als ik af ga op de reacties, dan zijn de meesten van jullie meer geïnteresseerd in verhalen over muizen, cavia’s, grappige opmerkingen van kleine meisjes en mijn hoogst persoonlijke mislukkingen of uitdagingen. En als er bewogenheid of medeleven is, dan is dat vaak met Cody. Geheel begrijpelijk! :-)

Everyday gaat lekker door. Excuses voor het feit dat je ‘m soms een paar keer moet openen voordat je de juiste tekst hebt. Geen geestelijke strijd hoor, maar openstaand klusje voor techniek.

Morgen ga ik trouwens de doordeweekse samenkomst ook weer doen. Het kriebelt en ik wil jullie graag bijpraten over wat de Heer me heeft geleerd de afgelopen weken. Erg leerzaam, ik denk ook voor jullie. En weer een paar supergave dingen ontdekt in de Bijbel!

Tot morgen!