Vandaag gaat Grace Alliance van start. Ik zal proberen kort uit te leggen wat het doel daarvan is.

Steeds meer voorgangers van bestaande kerken ontdekken het evangelie van genade. Of mensen breken door de boodschap los uit religie en starten nieuwe kerken. Maar dan begint het pas. Of het nu gaat om 'de bocht de genade in maken' of je moet een nieuwe gemeente starten, dat is een gigantische hoeveelheid werk voor de pastor en  eventueel leiders die zo’n pastor helpen.

Doordat er zoveel op je afkomt, vult je bewustzijn zich snel met vragen van anderen, praktische uitdagingen en meer. Dat terwijl vaak alles nieuw of zelfs onwennig is in de genade. Hoe doe je dit op dit nieuwe fundament? Hoe werkt dat?

Tegelijkertijd ben je vaak de boodschap nog in je eigen hart en leven aan het verwerken. Maar als je bewustzijn zich voortdurend vult met allerlei randzaken, kun je jezelf en je prediking niet optimaal ontwikkelen in de kracht van het evangelie.

Terwijl, het evangelie is Gods kracht tot redding, zegt Romeinen 1:16. Daar zit dus de kracht in die nodig is. Daarom is Grace Alliance er op gericht om voor pastors en leiders zo veel mogelijk druk weg te nemen. Meer tijd over voor het evangelie zelf.  

We gaan allerlei genade gebaseerde zaken beschikbaar stellen. Van materialen (onze fundamentencursus, kinderwerk, etc) tot een bijbelschool voor leiders en kerkstructuur.

Dit weekend gaan we bovenal zelf de kracht in het evangelie weer opzoeken. En elkaar. Want ook eenzaamheid of gebrek aan mogelijkheid om je eigen vragen te delen kan ontwikkeling remmen.

Kortom, we willen pastors goed toerusten zodat lokale kerken zo snel mogelijk gezond en sterk groeien in het evangelie van genade. Ik heb met tien jaar ervaring (vallen en opstaan) ook het nodige te delen, waardoor het hopelijk voor andere ‘starters’ eenvoudiger wordt. 

Tot morgen!