In de dagen dat ik in Zwitserland ben en me voorbereid op de start van Grace Alliance borrelen er steeds twee woorden in me op. Aangezien het goede woorden zijn, weet ik dat ze uit de Geest komen. Het gaat om ‘verfrissen’ en ‘vernieuwen’. Ik weet instinctief dat ze betrekking hebben op het evangelie.

Ken je dat gevoel, dat je door een goede preek of samenkomst weer verwonderd bent over wat Jezus voor ons heeft gedaan (Gods genade)? Je wist heus nog wel hoe het zat, maar op één of andere manier voel je weer dat eerste enthousiasme. Dat is verfrissen.

Er bestaat ook vernieuwen. Dat is wanneer er nieuwe lagen in je hart worden aangeboord of aangebracht. Je begrijpt bijvoorbeeld dat werkelijk alles om de eer van Jezus draait en dingen die eerst gewicht kregen of hadden lijken ineens minder belangrijk. Het is nóg grootser dan je dacht. Hier lééf je voor!

Dat is een voorbeeld van vernieuwing. Je zou het ook verdieping kunnen noemen.

Soms is er zoveel afleiding of wij zijn er zo vertrouwd mee, dat het evangelie bijna gewoontjes is geworden. Geen schande, maar hoe lekker als de Geest dit oplost. Dit weekend wil God verfrissing én vernieuwing geven.

Dat God het wíl geven, wil niet automatisch zeggen dat iedereen het ook gaat ontvangen. Dat heeft veel met verwachting te maken. Alle Jong en Vrij pastors en echtgenotes zijn vast aangemoedigd. :-) Thuisblijvers wil ik vragen hiervoor te bidden, voor alle bezoekers.

Leuk spannend hóe God het aansluitend geeft. Het kan door de sessies, in het onderlinge contact, bij het zien van de bergen of een combinatie. Aansluitend stroomt er vanzelf fris water terug naar Nederland. Alleen niet via de Rijn. ;-)

Tot morgen!