Nog even terug komen op gisteren. Voordat mensen die dolgelukkig zijn met hun eigen voorganger, denken dat ze pastor Joseph Prince beter moeten vinden. Tegen mijzelf zei iemand al: "Jouw preken doen me net zoveel hoor!" Lief, dank je.

We willen alleen graag dat mensen die zó gezegend worden door de uitzendingen van pastor Prince, dat met geur en kleur durven zeggen. Ook tegen voorgangers. Dat kan in je eigen beleving lullig overkomen. Maar het bemoedigt juist! En liever samen blij! Ik ben er persoonlijk ook mateloos door gezegend.

Tegelijkertijd is het geen aanmoediging om thuis kerkje te gaan spelen. Het is het heilige geloof van New Creation Church, dat je met goede preken niet de functie van de lokale kerk kunt vervangen. Daarom zijn de uitzendingen ook doordeweeks.

Hij zegt tegen zijn tv-publiek: "Noem niet New Creation Church je kerk. Ik kom niet voor je bidden. Wij trouwen je niet en begraven je ook niet. Zoek een lokale kerk!"

Toen ik in januari 2005 voor het eerst in Singapore was, vertelde ik pastor Prince dat ik het idee had dat God me richting de kerk riep. We hebben toen deze tekst besproken: 

Efeziërs 3:10 Opdat thans door middel van de gemeente aan de overheden en de machten in de hemelse gewesten de veelkleurige wijsheid Gods bekend zou worden…

Achteraf vertelde hij dat dit gesprek ertoe heeft geleid dat hij naar Nederland kwam. Hij zag dat we dit nodig hadden: De glorie van Jezus die tastbaar wordt door de lokale gemeente. Dát is Gods middel.

Dat gezegd hebbende, maak alsjeblieft naar hartenlust gebruik van de uitzendingen van pastor Joseph Prince. Deze week maandag tot donderdag meer liefde uit Hooglied. Om vervolgens vrijdag verder te gaan met ‘Great grace for your greatest weakness’.

Tot morgen!