Ambers knuffeltje heet haasje. Het is ook een haasje, dus tot zo ver alles okay. Natuurlijk geen echte haas, maar is hij in Ambers beleving springlevend. Sterker nog, haasje praat! 

Als wij volgens Amber allemaal tegen haar zijn, is haasje het tenminste wel met haar eens. Als Amber verdrietig is, dan is haasje soms de enige die haar kan troosten. 

Liever Jezus of haasje? Ik durf de vraag niet te stellen, bang voor het antwoord. ;-)

Er zijn soms mensen in de gemeente die bij hoog en bij laag beweren dat God dingen heeft aangeraden of goedgekeurd waar alle andere wenkbrauwen van omhoog gaan. Zelfs als het rechtstreeks tegen Gods eigen Woord ingaat, zijn ze overtuigd dat God voor hun bijzondere situatie een uitzondering maakt.

Sommigen hebben rond de genade en de liefde van Jezus en de Vader, naar eigen invulling of voorkeur een fantasy world* verzonnen. Als je voorzichtig aanreikt dat God Zichzelf nooit tegenspreekt, dan ben je de gebeten hond. Jij veroordeelt mij! Jij hebt niet het beste met mij voor! (ondertiteling: God begrijpt mij tenminste wel)

Zo maak je van Jezus een imaginairy friend**. Haasje Jezus is het altijd met me eens. Tuurlijk! En als Amber volwassen is, loopt ze ook nog met haasje. :-)

Probeer en leer wat God zegt, zonder voorkeur te checken aan de Bijbel. Zijn woord staat gelukkig voor eeuwig vast.

Natuurlijk mag iedereen zelf kiezen. Maar als je keuze tegen Gods eigen woorden ingaat, is dat niet altijd kinderlijk onschuldig. De duivel heeft ook geen rode horentjes waarmee hij jou prikt. Het is een mensenmoordenaar. 

De manier waar zegen op rust staat in de Bijbel. Daar buiten heerst een andere koning. Daar ben jij het haasje.

Tot morgen!

* Fantasy world = een fictieve, zelf geschapen wereld
** Imaginairy friend = een zelfverzonnen persoon, dier of karakter