Ik merkte zondag in de gemeente, dat sommige mensen een beetje teleurgesteld waren over het item bij EenVandaag. Ik zal uitleggen, waarom ik denk dat het prima was.

Mensenlevens veranderen normaal gesproken door prediking, dus dat moet door de uitzendingen van pastor Joseph Prince zelf gaan gebeuren. En als sommige opmerkingen in het nieuwsitem in onze beleving onterecht waren of de nadruk op bepaalde inhoud niet zoals wij die herkennen, dan komen mensen daar toch vanzelf achter als ze pastor Prince gaan kijken?

Er zijn drie kostbare dingen wel bereikt.

  1. Ontzettend veel mensen weten nu dat het eraan komt. En als ze er per ongeluk een keer langs zappen, blijven ze waarschijnlijk sneller hangen (nieuwsgierig gemaakt)
  2. Men heeft gezien dat er boeken van pastor Joseph Prince zijn (uitgebreid in beeld)
  3. Als mensen er door geraakt gaan worden, dan weten ze alvast dat er nog meer van ‘dat soort’ gelovigen zijn in Nederland. ;-)

Met name dat van die boeken ben ik blij mee. Om allerlei ingewikkelde juridische redenen kan er vanuit de preek-uitzendingen nog niet verwezen worden naar de Nederlandse markt. Dus zelfs de Nederlands vertaalde boeken van pastor Prince kunnen nog niet gepromoot worden. Maar nu weten toch heel veel mensen vast, dat die boeken er wel zijn. Leuk als ze ons gaan opzoeken, maar ik gun ze vooral ook dat ze Bestemd voor Overwinning e.d. gaan lezen.

Over recht doen aan de inhoud, hoeft ook niemand in te zitten. De eerste uitzending is meteen al waanzinnig! Waar het werkelijk om gaat komt daar glorieus uit.

Klaar voor 2 april, witte donderdag! De dag voor goede vrijdag. We gaan dus net de periode in dat het grootste doel ooit werd bereikt. :-)

Tot morgen!