Hoe word je wakker na een dag als zondag 20 maart? Als gemeente hebben we een moment van betekenis meegemaakt, da’s zeker. Wanneer Paulus spreekt over onze verhouding tot het Joodse volk, maakt hij heel duidelijk dat we elkaar nodig hebben. 

Zonder hen zijn we incompleet. Met hen, zo hebben we gisteren gezien en ervaren, is een groot deel aan ons toegevoegd dat heelheid brengt. Een moment om te markeren. In vroeger tijden zouden we een altaar oprichten (alsof het prachtige podium nog niet mooi genoeg was…), maar een dankoffer is zeker op z’n plaats! 

Dat gezegd hebbend, spreek ik hier ook mijn bewondering en dank uit voor onze moedergemeente Hellevoetsluis, die de samenkomst van gisteren met zoveel schoonheid, gastvrijheid, souplesse en eer heeft voorbereid en georganiseerd. Pastors Dennis en Jaap, oudsten, leiders en alle medewerkers (ook uit de andere locaties!) dank jullie wel namens de hele gemeente!

Voor een Nederlander is dan al snel de vraag: hoe nu verder? Een aantal van ons zou het liefst morgen op een vlucht naar Tel Aviv stappen - en da’s een mooi verlangen. De komende tijd gaan we met wijsheid daarin wandelen. De eerste vraag van onze senior pastor Marcel aan ps. Avi was: “hoe kunnen we jullie helpen?”. Het past ons, rustig op zijn antwoord te wachten. 

Wanneer jij deel bent van deze gemeente en voelt dat je hart beweegt richting Israel, wees dan gerust: daarvoor gaat volop de gelegenheid komen. Voor nu: leuke oefening in ‘onder genade zijn’. Je hoeft er niets voor te doen: als dit voor jou is, komt het naar je toe. Juist wanneer jij nog eens rustig Romeinen 9 - 11 leest en bidt voor het Joodse volk… 

Gedachte voor vandaag: Vader heeft zó veel voor zijn kinderen, jij mist niets!

Comment