Vandaag is het feest: we vieren tien jaar Jong en Vrij onder leiding van pastor Marcel en Cody. Het is op alle locaties mee te beleven. Eigenlijk begon de party gisteren al tijdens een nieuwe lesdag van Grace Academy. Voor wie daar niet bij was: ik praat je even bij (we hadden je immers beloofd dat je niets zou missen!).

Pastor Erich, die gisteren les gaf, hoorde pas in de middagpauze dat Jong en Vrij vandaag haar jubileum viert. Volkomen onbewust - dus Geest-geleid - waren de onderwerpen die hij voor de middag aansneed. 'Voor altijd verzekerd van je redding,' 'het verhaal van Ananias en Saffira' en meer van die thema's die de afgelopen tien jaar prominent op de kaart van de bediening van onze senior pastor stonden. Het 'wegrollen van de steen (van de wet)' wordt wel als één van de belangrijkste kenmerken van die bediening beschouwd.

Toen hij daarna begon te spreken over de wijnstok en de ranken, stonden ook degenen die nog maar pas zijn aangesloten op scherp: hallo Rotterdam, begon ps. Marcel niet juist met die metafoor de eerste diensten in de nieuwe gemeente?

Heerlijk om voor het eerst of opnieuw te horen hoe liefdevol de Vader (de wijnbouwer) de ranken (ons) verzorgt. Hij tilt je op, wast jou, zodat je meer vrucht kunt dragen. Let op: je bent een rank, geen wijnstok. Jezus draagt jou en zorgt voor jouw voedsel. De vrucht (die jij alleen maar hoeft te dragen) is dus Zijn verantwoordelijkheid!

Ps. Erich sloot profetisch af: wist je, dat goede wijn komt van ranken die een zekere leeftijd hebben, die zich ontwikkeld hebben? "De beste wijn," zo zei hij, "komt van wijnstokken die tien tot twintig jaar oud zijn..."

Ga je mee, die komende tien jaar in? Het feest begint vandaag!