Everyday.jpg

Het jaarthema is gelanceerd! In een knallende dienst ontvingen we een bijzondere inkijk in het hart van Jezus. ‘Wat wil de Heer voor mij?’ is misschien aan het begin van dit nieuwe jaar een vraag voor je. Laat het eerste antwoord nu gisteren zijn binnengekomen: Ik vraag U, Vader, of zij net zo één mogen zijn als U en Ik. U bent in Mij en Ik ben in U. Laat hen ook zo in Ons zijn. (Johannes 17:21-23)

Zó één zijn als Jezus en de Vader… is dat groot? Ja, groots! Is het onmogelijk? Natuurlijk niet, anders had Jezus het niet aan Zijn Vader gevraagd. Kunnen we dat zelf? Vergeet het. Mogen we ons er naar uitstrekken dit nieuwe jaar: ow yessss! 

Zijn doel hiermee wordt duidelijk in de volgende verzen: Dan zal de wereld geloven dat U Mij gestuurd hebt… Dan zal de wereld erkennen dat U Mij gestuurd hebt en dat U net zoveel van hen houdt als van Mij.

'Eén zijn' doen we door lief te hebben. De ander hoger, uitmuntender te achten dan onszelf, waar nodig onze eigen mening in te leveren. De ander genade bewijzen, daar, waar hij dat het meeste nodig heeft. Dan wordt ineens het grote doel van ‘genade’ zichtbaar: genade verandert mij, zodat ik de ander met die genade kan aanraken en zó de wereld zie veranderen!

Zie je Gods hart voor de wereld? Hij was nooit van plan te stoppen bij de deuren van jouw huis of de deuren van de kerk! Nog leuker: Hij gaat jou gebruiken in dit nieuwe jaar om de wereld aan te raken! Wat liefde is, hebben we geleerd van hem die zijn leven voor ons gegeven heeft. Daarom horen ook wij ons leven te geven voor onze broeders en zusters, zegt Johannes in zijn brief (1 Johannes 3:16). 

Even eerlijk: zie jij vooral hoe spannend dit gaat zijn in 2018? Voelt ‘liefde bewijzen’ en je ‘leven geven’ als iets wat jou in het oude jaar nog niet zo is gelukt? Geen probleem, gewoon even verder lezen in dezelfde brief: En zelfs als ons hart ons aanklaagt: God is groter dan ons hart, hij weet alles (vers 20). 

Jij kijkt naar Hem - en verandert naar Zijn beeld, zó dat de wereld het gaat zien! Het wordt een mooi jaar!