Ik heb altijd geweten: ik heb een Vader in de hemel. Ik had een leuke kerk en een heerlijke jeugdgroep. Toen deze stopte zei ik: “Ow Heer, wat nu?” Jezus zei: “Volg Mij maar.” Ik nam een kijkje bij Jong en Vrij… en daar ging mijn systeem letterlijk in de strijd, als een stroomstoring! Ik leerde échte genade kennen, zonder wet en zonder oordeel. 

Doordat ik tijd voor God opzij ging zetten, kwam ik met Hem in de intimiteit. Ik begreep nog niet alles, maar God ging mij herprogrammeren en liet mij heel duidelijk zien dat Hij écht een goede God is met alleen maar goede gedachten over mij. Ik kreeg opeens een mooie nieuwe woning in Zoetermeer, vlak bij mijn woning ‘dook’ mijn huidige kerk Jong en Vrij Den Haag op en een nieuwe baan kwam zomaar op mijn pad. Ik begon te snappen hoe het werkte en dat Hij geniet als het goed met mij gaat. 

Op mijn werk lag veel druk om te presteren, maar ik besloot om daar de genade echt toe te passen; ik ging naar mijn werk, deed mijn ding, maar volledig in de rust. Ik vond het heel spannend, maar het werkte. Ik haalde targets die ik eerder ondenkbaar achtte, ik kreeg een vast contract… ik werd echt mijn sokken uit gezegend! En mijn collega’s zien het aan mij, ze komen bij mij hun verhaal vertellen én ze gaan naar Jezus vragen.

Het fijne aan Jong en Vrij is, je mag er gewoon zijn. We zegenen elkaar en bouwen elkaar op. En als ik eens van dingen baal? Dan dank ik God hardop omdat Hij mijn situatie gaat verbeteren. Want nog steeds zegt Hij: “Het wordt nóg mooier. Je moet eens weten wat Ik allemaal voor jou in petto heb!” Dát is voor mij geloof 5.0.
 

Je las het verhaal van Simone