Vroeger deed ik vaak mee met evangelisatieprojecten. Maar ik zag dat het niet zoveel opleverde. Mensen kwamen niet écht tot geloof. Ik kreeg een beeld van mensen die op een afgrond aflopen! Ik heb die dag gehuild en God gesmeekt: “Hoe moeten we ze dan bereiken?”

Niet lang daarna zag ik tijdens een weekend over de kracht van de Heilige Geest echte wonderen gebeuren. Dat was een ommekeer: ik wilde mensen genezen! Ik ben de straat op gegaan, op zoek naar mensen die ziek zijn. Sinds die dag heb ik al honderden zien genezen op straat. Bij christenen die ik tegenkom op straat merk ik dat de helft het evangelie niet écht kent. Ze geloven nog steeds dat we door werken rechtvaardig worden. 

Via John G Lake Ministries (JGLM) kwam ik bij Jong en Vrij terecht. Ik kwam er achter dat er ook anderen in Groningen in genezing geloven en daar werd ik razend enthousiast van. Maar toen ik binnenstapte bij de tweede samenkomst van Jong en Vrij Groningen viel me dat flink tegen. Waar waren de genezingen, de tongentaal, de bovennatuurlijke gebeurtenissen? Maar in de volle genade die er gepredikt werd proefde ik Gods pure liefde voor mij. Dat pure is waarom ik van God hou en graag wil doen wat Hij zegt. Het is teveel om op te noemen wat ik geleerd heb door de bediening van Jong en Vrij. Ik geloof nu dat in deze genadeboodschap een onnoemelijke potentie zit: om alle zieken te genezen, elke demon op de knieën te krijgen en zelfs doden op te wekken. Je geeft met de genade immers de strijd terug aan God!

Ik voel me bij Jong en Vrij helemaal thuis; je stapt even in een wereld waar geen keuring is. Mensen accepteren elkaar, wie je ook bent en wat je ook gedaan hebt. Ik krijg er ook iedere keer weer vrijspraak. Tot voor kort was ik vaak depressief en neerslachtig. Maar sinds het moment dat ik besloot om me niet meer schuldig te voelen, niet meer! Schuld was de wortel van mijn depressie. Ik moest met die wortel aan de slag. God zegent mij nu enorm: Hij gaf mij een prachtige vriendin die ik vanaf 15 juli mijn vrouw mag noemen!
 

Je las het verhaal van ruben